Wat is het verschil tussen P1 en P3

Op Schiphol Airport kunt u op verschillende plekken parkeren, waaronder P1 en P3. U kunt overal parkeren, maar de diverse P’s verschillen van elkaar.

Wat is P1 parking Schiphol? 

Wilt u een familielid of vriend ophalen van Schiphol of moet u voor zakenreis snel heen en weer? Dan kunt u parkeren bij P1. Deze parkeergarage is ideaal voor ‘’kiss & ride’’. Het is bedoeld voor bezoekers die eventjes hun auto willen parkeren. Het is namelijk zo dat u hier maximaal 48 uur kunt parkeren. Blijft u toch langer dan 48 uur, dan betaalt u na die 48 uur  €100,- extra per dag. Langer parkeren is dus mogelijk, maar niet goedkoop. 

De P1 parking van Schiphol is op een loopafstand van 2 tot 5 minuten van de vertrekhal. Je kunt er zelfs voor kiezen om een parkeerplek te reserveren. Dit is niet noodzakelijk, omdat er voldoende plek is voor 3.900 auto’s. Daarnaast kunt u er bij de reservering voor kiezen om gebracht te worden naar de terminal. Mocht u langer dan 48 uur willen parkeren, dan raadt Schiphol aan om dit te doen bij P3. Hier is het namelijk mogelijk om lang te parkeren zonder dat er extra veel kosten bij komen. Voorheen kon u ook kort parkeren op P2. Deze parkeerplaats is komen te vervallen door de bouw van een nieuwe pier en terminal. Daarom kan u nu alleen nog maar kort parkeren op P1. 

P1 parking is 24/7 geopend voor mensen met en zonder reservering. Ook is het onder toezicht van videobewaking. Voor elektrische voertuigen heeft Schiphol 12 laadpalen geplaatst. Zo kan men ervoor kiezen om de auto op te laden terwijl ze een reiziger aan het ophalen zijn. 

Voordelen van P1 parking Schiphol

✓ 24/7 open

✓ Ruimte voor 3.900 voertuigen 

✓Ideaal voor korte zakenreis of ophalen van familie/vrienden
✓ 3 tot 5 minuten loopafstand van vertrekhal
✓ Videotoezicht aanwezig
✓ Toegankelijk voor elektrische auto’s 

Nadelen van P1 parking Schiphol

✓ Maximaal 48 uur parkeren
✓ €100,- per dag extra na 48 uur
✓ Kosten bij annulering

Wat is P3 parking Schiphol? 

Gaat u voor lange duur weg en wilt u uw auto veilig parkeren? Kies dan voor P3 parking Schiphol. U kunt P3 bereiken door te navigeren naar Holiday Avenue, Schiphol, Haarlemmermeer. Deze parking is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar voor iedereen.

P3 is een voordelige manier van parkeren. De minimale parkeerperiode is 8 uur. Voordeel is wel dat er geen enorme bedragen bijkomen zodra u langer blijft. Het is een gigantische parkeerplaats met 5.000 parkeerplaatsen om lang te parkeren. Echter, raden we het bij P3 wel aan om te reserveren. Rondom bepaalde periodes, zoals zomervakantie, kan het erg druk zijn op de P3-parkeerplaats waardoor er geen plek meer kan zijn. U kunt 24 uur van tevoren gemakkelijk reserveren. Let wel op dat als u uw reservering wilt annuleren hier €5,00 annuleringskosten voor worden berekend. 

Na het parkeren van uw auto kunt u met de bus naar de terminal gebracht worden. Deze bus vertrekt iedere 10 minuten naar Schiphol. Binnen enkele minuten staat u dan ook bij de incheckbalie. Bij terugkomst werkt het exact hetzelfde. U stapt de bus in bij aankomst en stapt uit bij P3. 

De kosten van het parkeren op P3 zijn afhankelijk van periodes, kortingen en of u buiten of overdekt parkeert. U betaalt meer voor overdekt parkeren dan voor buiten parkeren. Voor een week buiten parkeren op P3 zijn de kosten gemiddeld €58,- en voor overdekt is dit €68,-. Ook deze prijzen zijn afhankelijk van periodes en kortingen. 

Voordelen P3 parking Schiphol 

✓ 7 dagen per week 24 uur per dagen beschikbaar

✓ Plek voor 5.000 auto’s
✓ Goedkoper dan bij P1
✓ Dichtbij bushalte
✓ Ook parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen 

Nadelen van P3 parking Schiphol

✓ Niet op loopafstand
✓ Rond vakanties kan het vol zitten
✓ €5,- annuleringskosten 

Parkeren bij The Valet Guys

Wilt u toch liever voor de vertrekhal staan en uw auto afgeven aan een professioneel chauffeur? Kies dan voor de valet parking service van The Valet Guys. Wij zorgen er niet alleen voor dat u uw auto afgeeft op de gewenste tijd en locatie, maar u deze ook op tijd terug krijgt wanneer u weer terugkomt. Voor meer informatie kant u altijd bellen naar 020 303 34 60!