Het opladen van een elektrisch voertuig op Schiphol

Kunt u uw elektrische auto opladen op Schiphol? Ja, zeker! Op meerdere plekken zijn laadpalen geplaatst waar u als bezoeker voor korte of lange duur uw auto kunt opladen. U wilt wel van tevoren weten waar dit mogelijk is en wat het gaat kosten. Dit leggen wij allemaal voor u uit. 

Waar kunt u uw elektrische auto opladen op Schiphol?

U kunt op meerdere locaties uw EV opladen. Voor de locatie die u uitkiest is het voornamelijk belangrijk om te weten hoe lang u moet parkeren op schiphol. Bent u binnen 48 uur weer weg en wilt dus kort parkeren? Dan kunt u bij P1 op de tweede verdieping parkeren. Dit is voorlopig mogelijk tussen rij 206 en 207. 

Als u uw auto lang wilt parkeren, dan kunt u het beste rijden naar P3. Hier is het op de begane grond mogelijk om uw auto op te laden. Uiteraard kunt u, als u van plan bent om gebruik te maken van de valet parking bij P6 op Schiphol, hier ook uw elektrische auto kwijt. Een medewerker van P6 zal uw auto voor u parkeren en opladen, zodat u later weer weg kunt rijden met een volle accu. 

Naast P1, P3 en P6 kunt u ook op Privium 1 en Privium Excellence de accu van uw elektrische auto opladen. Beide zijn gelegen op de eerste verdieping. Deze parkeerplaatsen van Privium 1 zijn gelegen tussen het Hilton hotel en Schiphol Plaza aan de Transportstraat vooraan de parkeervakken van P1. Als u wilt parkeren bij Privium Excellence, dan moet u naar de Jan Plezierweg naast vertrekhal 3. Deze parkeerplekken zijn voorzien van 24/7 cameratoezicht en beschikken over een extra breed vak van 2,80 meter.

Hoe werkt elektrisch opladen op Schiphol? 

Elektrisch opladen werkt hetzelfde als buiten de grenzen van Schiphol. Zodra er een laadpaal beschikbaar is, kunt u deze aansluiten aan uw auto. Met uw laadpas zorgt u ervoor dat uw auto kan opladen. Momenteel betaalt u een starttarief van €1,21 en vervolgens €0,54 per kWh. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen wijzigen. Zorg ervoor dat u van tevoren een laadpaal reserveert. Op deze manier zorgt u ervoor dat u bij aankomst wegrijdt met een volle accu.