Kan ik gratis parkeren op Schiphol?

Als frequente reiziger of iemand die voor het eerst vanaf Schiphol vliegt, komt de vraag vaak of je gratis kunt parkeren op Schiphol. Helaas kun je niet gratis parkeren op Schiphol zelf. Toch gaan dieper in op eventuele mogelijkheden om toch gratis te kunnen parkeren in de buurt van Schiphol. Zo kun jij toch eventueel een gratis plek in de buurt van Schiphol vinden.

Gratis parkeren op Schiphol. Kan dat?

Het idee van gratis parkeren bij Schiphol klinkt voor velen als muziek in de oren, maar de realiteit is vaak anders. Schiphol is een drukke plek en zoals bij de meeste grote luchthavens, is parkeren daar vaak een betaalde service. Maar, er zijn alternatieven en tips die je kunt gebruiken om de kosten te minimaliseren of zelfs gratis te parkeren, mits je bereid bent tot wat compromissen.

Opties voor gratis parkeren

Bij het zoeken naar alternatieven voor het parkeren op Schiphol zelf, zijn er diverse opties beschikbaar in en rondom Schiphol die zowel kostenbesparend als praktisch kunnen zijn, hoewel ze elk hun eigen overwegingen vereisen.

Park and Ride (P+R)

Een van deze opties is het gebruikmaken van Park and Ride (P+R) locaties. Deze bevinden zich op verschillende plekken in en rondom Amsterdam. Bij deze P+R locaties kun je vaak tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis parkeren, mits je je reis vervolgt met het openbaar vervoer naar Schiphol. Deze optie is ideaal voor reizigers die bereid zijn wat extra tijd te investeren in hun reis naar de luchthaven. Het biedt een kosteneffectieve oplossing, maar vereist enige planning voor wat betreft de overstap van de auto naar het openbaar vervoer.

Gratis parkeren in de straten in de omgeving van Schiphol

Een andere mogelijkheid is het parkeren in de straten van nabijgelegen wijken rondom Schiphol. In sommige van deze wijken kun je gratis parkeerplaatsen vinden. Deze optie vereist echter een goede kennis van de lokale parkeerregels om onaangename verrassingen zoals parkeerboetes te voorkomen. Het is belangrijk om alert te zijn op parkeerborden en -regulaties, die per gebied kunnen verschillen.

Carpoolen of afgezet worden bij Schiphol

Ook is er de mogelijkheid van carpoolen of afgezet worden bij Schiphol. Wanneer je iemand kent die bereid is je naar de luchthaven te rijden, kan dit beschouwd worden als een vorm van gratis parkeren. Hoewel dit een handige optie kan zijn voor kortere reizen, kan het voor langere reizen minder praktisch zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid en bereidheid van de persoon die rijdt.

Voorbeelden gratis parkeren Schiphol

Hierbij enkele voorbeelden van de boven benoemnde opties om gratis te parkeren bij Schiphol: 

P+R Haarlem Spaarnwoude

 • 140 gratis parkeerplaatsen (Ook een parkeerterrein van de IKEA in de buurt)
 • Reistijd trein: 35 minuten
 • 1 overstap (Amsterdam sloterdijk)
 • Prijs €5,60

P+R Getsewoud

 • 100 parkeerplaatsen
 • Reistijd bus: 25 minuten
 • Kosten bus €3,-
 • Tussen 00:00 en 5:30 geen bussen

P+R Voorhout

 • Reistijd 25 minuten
 • 1 overstap (Leiden centraal)
 • Prijs €6,70

Parkeren in woonwijk Hoofddrop

 • 20 minuten reistijd
 • Bushaltes Overbos, Bornholm of Toolenburg.
 • Prijs +/- €2,50
 • Bewoners stellen de gratis vakantieparkeerder waarschijnlijk niet op prijs!

Elk van deze opties biedt een unieke manier om de kosten en het ongemak van het parkeren op Schiphol zelf te omzeilen. Het kiezen van de juiste optie hangt af van persoonlijke voorkeuren, de duur van de reis, en de bereidheid om tijd en moeite te investeren in alternatieve vervoerswijzen.

Betaalde parkeeropties

Bij Schiphol zijn de mogelijkheden voor gratis parkeren weliswaar beperkt, maar er bestaat een breed scala aan betaalde parkeer opties, variërend van economische keuzes tot meer premium services. Deze opties stellen reizigers in staat om een keuze te maken die past bij hun budget en behoeften.

Lang parkeren op P3

Een populaire en budgetvriendelijke optie voor lang parkeren is het Lang Parkeren terrein, bekend als P3. Dit is een ideale keuze voor reizigers die voor een langere periode weg zijn en op zoek zijn naar een betrouwbare, doch betaalbare parkeeroplossing. Een groot voordeel van P3 is de gratis pendeldienst die beschikbaar is voor reizigers. Deze shuttle bus brengt je binnen ongeveer 10 minuten naar de terminal, waardoor het een handige optie is voor zowel individuele reizigers als gezinnen.

Privé parkeerservices in de omgeving van Schiphol

Daarnaast zijn er diverse privé parkeerservices in de omgeving van Schiphol die concurrerende parkeerdiensten aanbieden. Deze privébedrijven kunnen vaak voordeliger zijn dan de officiële parkeeropties op de luchthaven zelf. Het is echter aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen naar deze bedrijven. Het lezen van klantbeoordelingen en het zorgvuldig bekijken van de voorwaarden kan je helpen een betrouwbare en kosteneffectieve parkeerservice te kiezen.

Parkeren op P1 of P2

Voor reizigers die een korte reis maken of iemand willen ophalen of afzetten, biedt Schiphol ook kort parkeermogelijkheden, bekend als P1 en P2. Deze parkeergelegenheden zijn ideaal voor kortere verblijven en liggen dichter bij de terminal, wat zorgt voor gemak en tijdsbesparing. Deze opties zijn perfect voor diegenen die snel toegang tot de luchthaven willen hebben zonder te veel tijd te besteden aan het reizen van en naar de parkeerplaats.

Schiphol biedt dus diverse betaalde parkeeropties die geschikt zijn voor verschillende behoeften en budgetten. Of je nu op zoek bent naar een langdurige, kosteneffectieve oplossing of een snelle en gemakkelijke manier om iemand op te halen of af te zetten, er is een scala aan mogelijkheden beschikbaar om aan je vereisten te voldoen. Deze flexibiliteit in parkeeropties draagt bij aan de algehele ervaring van reizen via Schiphol, waardoor reizigers zich kunnen concentreren op hun reis, wetende dat hun voertuig veilig en betaalbaar geparkeerd staat.

Tips om op de kosten te besparen met parkeren op Schiphol

Het vinden van betaalbare parkeerplekken bij Schiphol kan een uitdaging zijn, maar er zijn zeker manieren om kosten te besparen zonder in te leveren op gemak. We hebben de 3 beste tips hiervoor samengesteld:

 1. Boek je parkeerplek vooraf: Veel parkeeraanbieders bieden aanzienlijke online kortingen voor vroegtijdige reserveringen. Door je parkeerplek ruim van tevoren te boeken, kun je vaak profiteren van lagere tarieven. Bovendien biedt dit je de zekerheid dat je een plek hebt op de dag van je vlucht, wat de stress aanzienlijk kan verminderen.
 2. Vergelijk prijzen: Net zoals je zou doen bij het boeken van vliegtickets of hotelkamers, kan het vergelijken van parkeertarieven bij verschillende aanbieders je helpen om de beste deal te vinden. Er zijn tal van websites en apps beschikbaar die de prijzen van verschillende parkeeropties op en rond Schiphol vergelijken. Door gebruik te maken van deze tools, kun je een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op de parkeerkosten.
 3. Overweeg alternatief vervoer: Schiphol is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer zoals de trein en de bus. Deze opties kunnen niet alleen goedkoper zijn, maar ook sneller, vooral tijdens spitsuren wanneer het verkeer rond de luchthaven druk kan zijn. Bovendien draagt het gebruik van openbaar vervoer bij aan een duurzamere reisoptie. 

Het kan de moeite waard zijn om de kosten en tijden van trein- of busvervoer te vergelijken met die van het parkeren bij de luchthaven, om zo te bepalen wat voor jou het meest voordelig en praktisch is.

Gratis parkeren op Schiphol?

Gratis parkeren op Schiphol is een uitdaging, maar niet onmogelijk. Met wat creativiteit en planning kun je de kosten drukken of zelfs volledig vermijden. Echter, voor het ultieme gemak en een zorgeloze start van je reis, zijn er tal van betaalbare betaalde parkeeropties beschikbaar. Zoals met alles, is het een afweging tussen kosten, gemak en persoonlijke voorkeuren.

Ben je geïnteresseerd in onze valet service? Reserveer nu en profiteer van gemak!