Wat zijn de tarieven voor parkeren bij Schiphol?

Men vraagt zich vaak af wat de tarieven voor parkeren bij Schiphol zijn. Zeker wanneer iemand binnenkort naar Schiphol moet reizen om een vlucht te halen. Er vliegen jaarlijks heel veel mensen via Schiphol. Ook zij hebben de keuze gemaakt of ze wel of niet met de auto naar het vliegveld gaan. Het is dan fijn om te weten wat uw kosten zijn voor het parkeren. Zo kunt u een afweging maken of u nou echt met de auto naar het vliegveld wilt komen, of dat u liever een alternatief als een taxi of het openbaar vervoer gebruikt. Om een goede overweging te maken, hebben wij de kosten hier voor u op een rijtje gezet.

Parkeerplaatsen bij Schiphol

Er zijn een hele hoop parkeerplaatsen die u rond Schiphol heeft. Dit is ook wel nodig met de hoeveelheid reizigers die per dag een vlucht hebben via Schiphol. We hebben in deze tekst verschillende parkeerplaatsen met elkaar vergeleken en gekeken wat het voordeligste is als u een parkeerplaats wilt hebben.

  • De duurste locatie die er is voor het parkeren bij Schiphol, is parkeergarage P1. Deze parkeergarage is bedoeld voor het kort parkeren van uw auto. Voor de eerste 2 dagen dat u daar staat, betaalt u €88. Voor het kort parkeren van uw auto bent u daar €1,10 per 10 minuten kwijt. Bij 24 uur parkeren betaalt u €46,50 en de tweede dag staat er dan al snel €93 op de rekening. Daarna zijn de kosten €100 per dag. Met het gebruik van Easy Park kunt u erg gemakkelijk met uw kentekenherkenning in- en uitrijden. De kosten worden automatisch via de app geregeld.
  • Bij P3 parkeerplaats betaalt u de eerste dag al €46,50, de tweede dag €80 en daarna zijn de kosten per 24 uur €9,50. U kunt na het parkeren van uw auto gratis met de pendelbus naar het vliegveld toe. 
  • De kosten bij P6 Valet Parking en de terminal Valet Parking zijn nog hoger, maar de tarieven kunnen verschillen per seizoen en de duur van uw reis. Ook heeft u hiermee het gemak waarmee u met de auto naar de vertrekhal kan rijden en bij terugkomst kan u zo weer instappen om weer naar huis te gaan. De eerste dag dat u er gebruik van maakt is het €70. Vanaf de tweede dag zijn de kosten per uur €5,50, met als maximum van €45,50 per dag.

Naast deze parkeerplaatsen zijn er ook derde partijen die parkeerplaatsen aanbieden. Zo kunt u via een aantal aanbieders een parkeerplek regelen in de buurt van het vliegveld, zoals bij The Valet Guys.

Goedkopere optie om te parkeren bij Schiphol

Het is erg fijn om met de auto naar Schiphol te kunnen reizen. We snappen dat u al snel kan opkijken van de hoge prijzen van het parkeren. Het is daarom aan te raden om goed vooruit te plannen. Als u liever een stuk minder wilt betalen voor het parkeren is het toch een aanrader om met de trein of bus te komen. Dit zal er weer voor zorgen dat u wel wat meer moet lopen. Bij veel treinstations heeft u de mogelijkheid om goedkoop of zelfs gratis te parkeren bij een P+R parkeerplaats. Wel opletten dat deze parkeerplaatsen bij Amsterdam vaak zijn gericht op het centrum. Een handige tip is het parkeren bij het P+R station bij het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp. Hiervandaan kunt u gratis de lijnbus pakken die u tussen 05:00-01:00 tien keer per uur naar Schiphol brengt. Bij het Buitenplein in Amstelveen is dit nog eens €0,23 goedkoper.

Als laatste optie heeft u nog het gebruikmaken van een taxi. Deze mogelijkheid is erg handig als u met meerdere mensen naar de luchthaven moet gaan. Met de taxi heeft u geen auto waarvoor u een parkeerplek moet betalen. Zo wordt u vanuit huis recht voor de luchthaven afgezet. Dit gebeurt op de terugweg precies hetzelfde. Op deze manier kunt u de auto thuislaten.

De fijnste manier naar Schiphol

Met deze informatie kunt u kijken wat voor u de fijnste optie is. Er zijn in ieder geval genoeg opties waaruit u kunt kiezen. De ene optie geeft u meer voordeligheid met kosten en de andere optie geeft u weer wat meer comfort met reizen. Iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeur. Vergelijk de mogelijkheden en kies uw favoriete optie richting Schiphol. Wij wensen u een fijne reis!