Wat is valet parking?

Valet parking is een term die niet erg bekend is bij de meeste mensen. Misschien heeft u het wel een keertje voorbij zien komen, bijvoorbeeld bij een luchthaven zoals Schiphol of Eindhoven Airport. Valet parking is een dienst waarbij u de auto af kan geven aan een ervaren chauffeur die uw auto vervolgens naar de parkeerplaats rijdt en weer terugbrengt wanneer u uw auto weer nodig heeft. Een ideale oplossing als u een drukke planning hebt en het liefst gelijk bij de vertrekhal wilt uitstappen.

Het gemak van valet parkeren

Het concept van valet parkeren is dat u direct bij de luchthaven kan uitstappen en met al uw bagage naar de vertrekhal kan lopen. Valet parkeren is eigenlijk erg simpel. U heeft een chauffeur die uw auto overneemt om voor u te parkeren. Zo wordt het erg makkelijk voor u gemaakt om snel in te checken en geen zorgen te hebben over het parkeren van uw auto.

Valet parking is een concept die in de Verenigde Staten eigenlijk al in de jaren zestig bekend was. In Nederlandse luchthavens wordt er nog niet veel gebruik van gemaakt en is er nog een beperkt aanbod van deze service. Wel wordt het steeds bekender bij de luchthavens en komen er steeds wat bedrijven bij die zich hiermee bezighouden.

Procedure van valet parking

Op de dag van uw vlucht rijdt u zelf direct naar de vertrekhal van uw luchthaven. Er wordt aangeraden om zoals altijd ruim op tijd te komen om zo te zorgen dat u niet uw vlucht mist door onverwacht oponthoud. Een half uur voor uw aankomst op de luchthaven, kunt u bellen naar onze valet parking service waar u heeft gereserveerd. Met de chauffeur van The Valet Guys wordt er een exacte locatie afgesproken om zo de auto over te nemen om hem te parkeren. Hierdoor is er geen verwarring over de plek van aankomst. U hoeft alleen uw bagage uit de auto te halen en de sleutel te geven aan de chauffeur en alles wordt voor de rest goed geregeld. Eventueel wordt er op schade gelet die er al is. Voor extra zekerheid zou u zelf foto’s kunnen maken van de auto. Vanaf hier rijdt de chauffeur naar de parking en zet hij de auto daar neer. Indien u dat heeft aangegeven, wassen wij de auto ook voor u! Dat allemaal terwijl u al in het vliegtuig stapt.

Uw auto weer ontvangen bij terugkomst

Bij terugkomst van uw reis is het als eerst zaak om uw weer bagage in ontvangst te nemen bij de luchthaven. Terwijl u dit doet kunt u al contact opnemen met onze valet parking service en spreekt u weer een plek af om de auto op te halen. De chauffeur brengt de auto dan zo snel mogelijk weer naar de afgesproken plek toe. Op de plek wordt er een controle gedaan naar de auto om zo eventuele schade te controleren. Bij schade is het belangrijk dit gelijk aan te geven en te melden bij onze valet parking service.

Voordelen van valet parking

Wat valet parking is en hoe het proces eraan toe gaat is nu bekend. Maar wat zijn de exacte voordelen van deze service? En waarom zou je hier nou echt gebruik van maken?

  • Valet parking zorgt ervoor dat u een korte afhandelingstijd hebt. U hoeft niet lang te wachten en kan eigenlijk zonder oponthoud gelijk door. Dit bespaart erg veel tijd.
  • Daarnaast is het fijn dat u direct naar uw vertrekhal toe kan rijden. Alle moeite om een juiste parkeerplek te zoeken voor uw auto heeft u hiermee niet meer.
  • Door het gebruik van deze service heeft u ook geen last van lange loopafstanden met de bagage doordat u gelijk bij de terminal staat met uw bagage.
  • U heeft ook geen last van volle shuttlebussen die anders gebruikt moeten worden. U kan gewoon genieten van uw eigen wagen om naar en van de luchthaven te komen.
  • De valet parking service biedt ook nog eens professionele chauffeurs. De auto die je inlevert bij de service is dus altijd in goede handen.

Maak gebruik van valet parking

Het gebruik van de valet parking service van The Valet Guys is zoals u hier leest een ideale service om u te helpen met een goede doorstroming van het reizen van huis naar luchthaven en door naar uw reisbestemming. Door een duidelijk proces en de vele voordelen raden wij het erg aan om hier gebruik van te maken. Het biedt een handige manier om uw auto veilig en beschermd te houden terwijl u op reis bent, en zorgt voor veel tijdbesparing. U kunt simpelweg reserveren bij ons op de website en de datum van uw vlucht doorgeven. Wij zorgen ervoor dat we paraat staan op de dag van uw vlucht!